Kirra 5.0

In mei 2017 is Kirra 5.0 uitgebracht. Er is hard gewerkt aan snelheidsoptimalisaties voor zowel het werken in het CMS als voor je website zelf. Natuurlijk zijn er ook nieuwe functionaliteiten die voor de gebruikers van Kirra wel zichtbaar zijn, hier hebben we er een aantal van uitgelicht.

Favoriete pagina's volgen

Vanaf nu is het mogelijk om pagina's een pagina favoriet te maken. Zodra je dit doet dan krijg je bericht zodra er wijzigingen worden gedaan aan die pagina.

Favoriete pagina's volgen Favoriete pagina's volgen

Two factor authentication voor Classic Login

Two factor authentication of in het Nederlands ook wel twee-traps-authenticatie genoemd is niet meer weg te denken bij veilig inloggen.

Met two factor authentication log je in met twee los van elkaar bestaande systemen. In dit geval je wachtwoord in combinatie met een inlogcode die gegenereerd wordt door de smartphone-app Google Authenticator. Het zorgt voor een extra beveiligingslaag naast uw wachtwoord voor het geval deze (buiten uw schuld) bekend is bij kwaadwillenden.

Meer informatie over authenticatie in twee stappen.

Website en Kirra veel sneller door PHP 7.1

Voor niet technische mensen klinkt dit misschien niet zo boeiend, maar dit is het wel want de nieuw versie van PHP zorgt voor een enorme snelheidsverbetering. We hebben een aantal gevallen gezien waarbij de website voor de eindgebruiker 4 keer zo snel is na het upgraden naar Kirra 5.0. Ook het laden van het Kirra CMS gaat veel sneller en dus is het veel prettiger om in het CMS te werken.

Toptaak: Pagina toevoegen vanuit je dashboard

Een van de belangrijkste taken die je doet in een CMS is het toevoegen van pagina's. We hebben er daarom een toptaak van gemaakt door prominent op het dashboard een mogelijkheid te geven om een nieuwe pagina toe te voegen. Kirra onthoudt welke pagina je als laatst hebt toegevoegd. Plaats je dus enkel vacatures dan kan je met één druk op de knop een nieuwe vacaturepagina aanmaken.

Toptaak: pagina toevoegen Toptaak: pagina toevoegen

Paginavolgorde slepen

De volgorde van menu-items bepalen kan nu simpel door de items te slepen. Onder het tabblad 'onderliggende pagina's' kan je de volgorde bepalen. Dit kon altijd door met de pijltjes de betreffende pagina een stap of helemaal naar boven of beneden te verplaatsen. Nu kan je direct de pagina slepen naar de plek die je wilt.

Volgorde bepalen met drag and drop Volgorde bepalen met drag and drop

Meer weten of upgraden naar deze versie?

Naast de genoemde nieuwigheden zijn er nog tal van andere verbeteringen doorgevoerd. Deze versie levert zoveel snelheidswinst op dat wij iedereen met aanraden te upgraden naar de deze versie. Dit geeft een betere beleving voor de mensen die je website bezoeken en het bewerken van de website gaat ook makkelijker en sneller.

Ben je benieuwd naar de overige functionaliteiten of wil je een bestaande website graag upgraden naar deze versie dan kan dat.

Vraag je contactpersoon naar de mogelijkheden of stuur een mail naar support@kirra.nl