Kirra CMS 4.8

In november 2016 is Kirra 4.8 uitgebracht. Er is weer hard gewerkt aan snelheidsoptimalisaties voor zowel het werken in het CMS als voor je website zelf. Natuurlijk zijn er ook nieuwe functionaliteiten die voor de gebruikers van Kirra wel zichtbaar zijn, hier vertellen we je graag meer over.

Nieuwe ReCaptcha

Recaptcha zorgt er voor dat spammers buiten de deur blijven. Recaptja controleert of de bezoeker een mens is of een computer die probeert spam te versturen. De huidige variant waarbij je tekens over moest typen is vervangen door een nieuwe gebruikersvriendelijkere variant.

Nieuwe ReCaptcha Nieuwe ReCaptcha

Standaard tracking van formulieren in Google Analytics

Zodra er een Kirra-formulier is verzonden dan wordt er nu standaard een gebeurtenis gestuurd naar Google Analytics. Het sturen van deze gebeurtenis vindt plaats zodra het formulier succesvol is verzonden en de bezoeker de bedank-tekst ziet.

De gebeurtenissen zijn terug te vinden in het Google Analytics-account onder gebeurtenissenworden en worden als volgt opgebouwd:

categorie = form
actie = sent
label = bestandsnaam van het formulier (deze vind je onder het tabblad eigenschappen van het formulier)

Uiteraard moet u wel een Google Analytics-account hebben en moet deze zijn ingesteld in het CMS.

Meer informatie over gebeurtenissen in van Google Analytics

Voorbeeld van de gebeurtenissen van verzonden formulieren in Google Analytics Voorbeeld van de gebeurtenissen van verzonden formulieren in Google Analytics

Alt-tags bij afbeeldingen toevoegen

De alt(alternatieve)-tekst biedt informatie voor een afbeelding als alternatief zodra een gebruiker om wat voor reden dan ook de afbeelding niet kan zien (als gevolg van trage verbinding, een fout in de src-attribuut, of als de gebruiker maakt gebruik van een screen reader).

Het invullen van de alt-tekst kan bij de eigenschappen (tandwieltje) van een afbeelding.

Pro-tip: Zodra er een bijschrift is ingevuld bij een afbeelding dan wordt deze standaard opgenomen als alt-tekst.

Zodra je op het tandwieltje klikt ziet je het veld voor de alt-tekst Zodra je op het tandwieltje klikt ziet je het veld voor de alt-tekst

Naast dat bezoekers iets kunnen hebben aan de alternatieve tekst heeft het invullen van een goede tekst een positieve invloed op je positie in de zoekresultaten van Google.

Lees hier meer over hoe Google vind dat je een alt-tekst in zou moeten vullen.

Getoonde talen in taalmenu instelbaar

Het kunnen wisselen naar een andere taal voordat dat de website compleet is vertaald kan wat knullig overkomen. Het is daarom voor beheerders (iWink) nu mogelijk om te bepalen welke talen in het taalmenu staan op de website. Nadat een website volledig is vertaald in de nieuwe taal dan kan deze taal worden toegevoegd aan het taalmenu.

Alleen beschikbaar voor beheerders Alleen beschikbaar voor beheerders

Instelling "Opnemen in mobiele versie?" verwijderd

We maken alle websites tegenwoordig responsive. Alle content wordt dus standaard ook getoond op mobiele apparaten. De functie om componenten uit te zetten voor mobiele apparaten bleek in de praktijk niet gebruikt te worden en er was veel onduidelijkheid over waar deze functie voor was, hij is daarom verwijderd uit het CMS.

Deze optie is vanaf deze versie niet meer beschikbaar. Deze optie is vanaf deze versie niet meer beschikbaar.