Kirra CMS 4.2

Op 24 juni is Kirra CMS 4.2 gereleased. Een release met een focus op snelheid en vol nieuwigheden.

Grootste veranderingen:

• De gemiddelde pagina laadt nu 20-50% sneller in Kirra 4.2 ten opzichte van voorgaande versies;
  • Het point of interest is nu niet langer een puntje, maar een vlak waardoor je een betere specificatie kan geven;
  • De prullenbak staat niet langer vast in de boomstructuur, maar onderaan je scherm in het CMS. Ook kan je nu pagina’s uit de prullenbak terugzetten naar je CMS;
  • Alle Kirra-websites krijgen automatisch in het dashboard een set aan basisstatistieken te zien via Kirra Analytics;
  • De volledige functionaliteiten van Kirra Analytics zijn nu te integreren in je CMS met de module Analytics en de module Heatmaps;
  • Als je op de knop ‘voorbeeld bekijken’ klikt zonder eerst op te slaan toont de pagina toch de nieuwe content in het voorbeeld;
  • De module Weblog is uitgebreid met een ip-blacklist. Je kan personen die reageerden op deze blacklist plaatsen en ze daarmee de toegang om op je blogs te reageren ontzeggen. Daarnaast kan je bij een nieuwe reactie meteen vanuit je mail deze reactie plaatsen of weren;
  • De module Buckaroo is bijgewerkt, zodat versie 3 van de Buckaroo API wordt ondersteund;
  • De module Media toont in elk bestandsdetailscherm een directe link naar het bestand;
  • De module Media heeft een sorteeroptie gekregen in de blokweergave. Deze sorteeroptie was al aanwezig in de lijstweergave;
  • De bestaande Twitter-componenten zijn vervangen door één component die de functionaliteit van beide componenten combineerd. Deze component heeft ook een nieuwe opmaak, zodat deze voldoet aan de eisen van Twitter;
  • De module Social Share kan nu omgaan met de ingebouwde t.co-shortener van twitter, door het correct’(er) te tellen van het aantal karakters. Tevens is deze shortener (kies “geen shortener” in de instellingen) de preferred methode;
  • Mediabeheer houdt bij op welke plaatsen in je website media worden gebruikt;
  • Interne links in alinea’s die verwijzen naar niet-bestaande of niet-gepubliceerde pagina’s verwijzen niet langer naar een niet-gevonden-pagina (404) maar linken gewoon niet verder, zodat er geen links naar niet bestaande pagina’s meer aanwezig zijn.