Modules

Flexpagina's

Pagina's dynamisch indelen

De module Flexpagina's geeft je de mogelijkheid om een pagina dynamischer in te delen. Met deze module kun je de breedte van componenten zelf instellen. Hiermee kun je bijvoorbeeld 2 of 3 alinea's of afbeeldingen naast elkaar zetten.

Een pagina die is uitgerust met flex-mogelijkheden kan je herkennen aan een groene lijn rond de bestaande componenten. Het gebied binnen de groene lijn wordt de 'cel' genoemd.
 


Cellen toevoegen of verwijderen

Je creëert meerdere kolommen door op de linker- of rechterkant van een kolom te gaan staan en deze scheidingslijn te verplaatsen. Op dezelfde manier kan je ook kolommen verwijderen door ze geheel naar de zijlijn van de pagina te slepen.

Bij kolommen verschijnt er bij het aanmaken een percentage dat aangeeft hoeveel ruimte de nieuwe kolom gaat innemen van de rij waar deze in staat. Een kolom kan op procentniveau worden aangemaakt. Bij het slepen zal je merken dat de cursor even blijft 'plakken' bij logische keuzes voor de kolombreedte zoals 50%, en 33% zodat gemakkelijk bijv. een 50-50 indeling gemaakt kan worden.

Je voegt rijen toe door onderaan een rij naar beneden te slepen. Er verschijnt dan vanzelf een nieuwe rij. Je verwijdert rijen eenvoudig door op de onderkant van deze rij te gaan staan en deze naar boven te slepen tot deze rij verdwijnt. 

 

Een component toevoegen aan een cel

Door op een gevulde of lege cel te klikken, wordt die cel actief. Dit is te herkennen aan de groene lijn die de cel krijgt. Wanneer je nieuw component toegevoegd, zoals bijvoorbeeld een alinea, wordt die toegevoegd in de actieve cel.

Componenten kunnen op de gebruikelijke manier ook weer verwijderd worden, gewoon met het rode kruisje rechtsbovenin het component. Daarnaast kan je de componenten ook eenvoudig verplaatsen door hem te verslepen met je muis.