Menu's

Soorten

Er zijn verschillende soorten menu's in websites. De opsomming hieronder gaat over soorten menu's van websites, niet de menu's die je in Kirra kunt vinden. We gebruiken daarvoor de volgende termen:

  • Topmenu: vaak een menu helemaal bovenaan de website en minder opvallend dan het hoofdmenu (witte achtergrond op de afbeelding hieronder).
  • Taalmenu: het menu om van taal te wisselen. Deze vind je meestal rechts bovenaan (in onderstaande afbeelding is dit onderdeel van het topmenu)
  • Hoofdmenu: het meest opvallende menu met daaronder de inhoud waar de meeste bezoekers naar op zoek zijn (donkere achtergrond op de afbeelding hieronder)
  • Footermenu: een menu onderaan de website. Hier vind je vaak links voor de disclaimer, voorwaarden, etc.

Inhoud van het menu beheren

De inhoud van menu's is meestal aanpasbaar.

Volgorde aanpassen

Om de volgorde van items in een menu aan te passen, ga je naar het betreffende menu. In de afbeelding hieronder zie je de tab "Onderliggende pagina's" van een hoofdmenu. Met de knoppen in de meest rechter kolom kun je de volgorde beheren.

Pagina's verbergen uit het menu

Soms is het handig om een pagina niet op te nemen in een menu. Om dit te bereiken, kun je bij de pagina in kwestie naar de tab 'Eigenschappen' gaan. Hier vind je een optie 'Tonen in menu' die je dan op 'Ja' of 'Nee' kunt zetten.

De pagina kan dan alsnog online zijn en is nog rechtstreeks op de link bereikbaar, maar staat niet meer in het menu.