Woordenboek

Vertaal de vaststaande teksten van je website met de module Woordenboek. Bijvoorbeeld zodat ze aansluiten bij de taal waarin je website wordt gepresenteerd óf omdat de vaststaande teksten niet naar je zin zijn. Met deze module kan je de standaardteksten die bij je website horen en aan de voorkant van je website worden getoond, aanpassen en/of vertalen naar de taal van jouw site. Bijvoorbeeld teksten als ‘bereken route’ bij een routecomponent en ‘Aanmelden’ bij het inloggen via een login-methode.

De module Woordenboek vind je in de modulebalk bovenin Kirra. Het gaat om de module met de hoofdletter A als icoon.

Teksten vertalen

1. Open de module Woordenboek in Kirra.

2. Het volgende scherm opent:

3. Is er een specifieke tekst die je wilt vertalen? Vul deze dan linksboven in bij vertaling en klik op zoeken.

4. Vervolgens vul je in het midden van de pagina in de rechterkolom de vertaling in voor de tekst in de linker kolom en klik je op opslaan.

Filter op wel/niet vertaalde teksten

1. Open in Kirra de module Woordenboek

2. Links in het scherm kan je filteren op wel/of niet vertaalde teksten.

3. Selecteer ‘ja’ als je alle vertaalde teksten wilt weergeven. Selecteer ‘nee’ als je alle niet-vertaalde teksten wilt weergeven.

1. Klik vervolgens op zoeken en je zult het gefilterde resultaat zien.