Talen

Maak pagina's aan in alle latijnse en cyrillische talen en beheer ze met de module Talen. Wil je een bestaande pagina ook in een andere taal aanmaken, dan maak je eenvoudig een kopie en hoef je alleen de tekst te vertalen/vervangen. Afbeeldingen en opmaak hoef je niet opnieuw toe te voegen.

Componenten

Deze module heeft geen componenten die je kan toevoegen.

1. Pagina's in een extra taal aanmaken

Klik in de boomstructuur de pagina aan die je in een andere taal wilt aanmaken. Rechtsboven staat nu de huidige taal geselecteerd. Klap dit veld open, klik op Aanmaken in nieuwe taal en voer de taal in die je wilt gaan aanmaken.

Alle pagina's van de boomstructuur worden vervolgens gekopieerd naar een versie in de nieuw geselecteerde taal. Ze staan automatisch in grijs weergegeven, wat betekent dat je ze nog niet hebt vertaald. De pagina waar je op aanwezig was zie je nu in concept staan en daar kan je beginnen met vertalen. Als je een pagina hebt vertaald en opgeslagen zal deze pagina niet langer grijs zijn in de boom.

Alle vormgeving en opmaak is standaard overgenomen naar een nieuwe taal, zodat je in principe alleen de tekst hoeft aan te passen. Het is handig om de gehele website eerst in één taal aan te maken en daarna pas in een volgende taal. Dan werk je namelijk vanuit 1 basis waarin de opmaak vaststaat en hoeft je alleen nog te vertalen.

2. Vaststaande teksten vertalen

In je website staan een aantal teksten die je niet zelf kan aanpassen. Deze teksten zet je internetpartner in de module talen zodat je hier zelf een vertaling voor kan invullen. Open de module Talen. Selecteer linksboven de taal waarvoor je de vertaling je wilt instellen. Je zit nu onder 'Sleutel' de standaardtekst staan en je kan onder 'Vertaling' een eigen gekozen vertaling invullen.

3. Taalweergave in URL instellen (beschikbaar vanaf Kirra 4.3)

In de module Talen kan je zelf specificeren op welke wijze de taal van de website in de URL zichtbaar wordt. Deze keuzes vind je in de module onder 'instellingen'.