Shortlinks

Maak snel en makkelijk een verkorte URL of een QR-code met de module Shortlinks. Dit is handige als koppeling van offline campagne-uitingen met je website of voor het doormailen van links. Met behulp van statistieken laat de module je ook zien welke shortlinks populair zijn, en daarmee ook de effectiviteit van de campagne-uitingen.

Componenten

Deze module heeft geen componenten die je kan toevoegen.

Open de module shortlinks en klik links op link toevoegen. Bij Verkorte link vul je de verkorte link in die je achter je domeinnaam wilt plaatsen. Wil je als verkorte URL www.kirra.nl/modules, dan vul je /modules in. Vervolgens selecteer je in het uitklapveld onder Actie waar de verkorte URL naar moet verwijzen. Kies je voor URL opgeven.. plak dan de volledige URL in het invulveld eronder. Een verkorte link naar een een pagina binnen je eigen website kan met de actie doelpagina opgeven.

Heeft u een meertalige website, dan kunt u de gewenste taalversie van de pagina selecteren. Kiest u bijvoorbeeld voor 'Engels' dan wordt logischerwijs de Engelse pagina getoond bij het oproepen van de shortlink.

Open de module shortlinks en klik links op 'Importeren van links'. Kies het bestand dat je wilt importeren en klik op 'volgende'. De gegevens uit je bestand staan nu in een overzicht en je kan de button met 'Actie' nu verslepen naar de plaats boven de kolom waar de lange en oorspronkelijke URL's staan.

3. QR-code opslaan

Open de module shortlinks en klik op 'overzicht van links'. Klik op de button bewerken achter de link waarvan je de QR-code wilt opslaan. Onderaan de bewerkpagina staat de QR-code. Sla deze code op door met de rechter muisknop op de QR-code te klikken en kies om de afbeelding op te slaan.

Een QR-code is een 2-dimensionale barcode die door veel telefoons gelezen kan worden. Je kan deze barcode bijvoorbeeld in een reclame-uiting of visitekaartje gebruiken om de lezer de mogelijkheid te bieden direct naar de bewuste pagina te navigeren.