Polls

Vraag om de mening van je bezoekers met de module Polls. Als je een poll hebt gemaakt, kan je deze aan één of meerdere pagina's koppelen. Bij elke poll kan je zelf het aantal antwoordmogelijkheden bepalen. Voor bezoekers van je website is na het stemmen de huidige tussenstand zichtbaar.

Componenten

• Pollfolder     [vanaf Kirra 4.3 : Poll-overzicht]
    • Poll
      • Polloptie
  • Pollverwijzing

1. Maak een Poll

Via de boomstructuur
Klik in de boomstructuur op 'polls' (onderaan de boom). Ga naar het tabblad onderliggende pagina's. Selecteer in het uitklapveld poll en klik op toevoegen. Geef de poll een titel mee, eventueel een stukje tekst en voeg onderaan de antwoordopties toe.

Via de module
Open de module polls. Selecteer poll en klik op toevoegen. Geef de poll een titel mee, eventueel een stukje tekst en voeg onderaan de antwoordopties toe.

2. Een poll plaatsen op een pagina

Open via de boomstructuur de pagina waar je een poll op wilt plaatsen. Je kan een poll alleen in het midden van je pagina in de container 'inhoud' toevoegen. Selecteer hier poll-verwijzing en klik op toevoegen. Kies vervolgens welke poll je hier wilt weergeven.

3. Een poll agenderen

Via de boomstructuur
Open de pagina met de poll die je wilt agenderen en klik de poll op deze pagina open. Klik op het tabblad eigenschappen links in het component. Vul op dit tabblad de publicatiedata in bij publiceren vanaf en publiceren tot.

Via de module
Open de module polls. Open de poll die je wilt agenderen. Ga naar het tabblad eigenschappen en vul de publicatiedata in bij publiceren vanaf en publiceren tot.

4. Resultaten bekijken

Open de module polls. Open de poll waar je de resultaten van wilt bekijken. Klik rechtsboven op de groene button bekijk resultaten.