PDF-export

De module PDF-export biedt de mogelijkheid om (delen van) de website te exporteren naar een PDF-bestand.

De module PDF-export biedt de mogelijkheid om (delen van) de website te exporteren naar een PDF-bestand. Bezoekers van bijvoorbeeld je thema-website of jaarverslagwebsite kunnen op je website aanvinken welke hoofdstukken of pagina’s zij in het PDF-bestand willen hebben en dit vervolgens downloaden.

Deze module is beschikbaar vanaf Kirra 4.5

Let op! Het instellen van de module PDF-export is een technische aangelegenheid. We raden dan ook aan om dit samen met je internetpartner te doen.

Aangeven welke pagina’s terug moeten komen in het pdf-bestand kan op twee manier; op componenttype of met geselecteerde pagina’s. Dit kan in de module worden ingesteld. Wanneer er wordt gekozen om dit op componenttype te doen, kan er in de module worden ingesteld welke componenttypes in de PDF gebruikt kunnen worden (een zogeheten whitelist) of welke componenttypes juist niet (een zogeheten blacklist). Wanneer er wordt gekozen om geselecteerde pagina’s op te nemen in het PDF-bestand dienen er exportbronnen te worden ingesteld. Elke exportbron heeft een pagina die als startpunt dient; deze en alle onderliggende pagina's zullen de mogelijkheid krijgen om te worden opgeslagen als PDF-bestand. Elke exportbron geldt voor een taal en biedt de mogelijkheid om een apart PDF-bestand te specificeren als voorblad en als achterblad.

Wanneer de module wordt geactiveerd, krijgt elke pagina een extra instelling in het onderdeel Eigenschappen. Hierin kan wordt ingesteld of de pagina dient te worden opgenomen in het PDF-bestand als op de website, alleen in het PDF-bestand of alleen op de website. Hiermee kunnen de instellingen van de module worden overschreven.

Het is tevens mogelijk om een PDF-bestand te specificeren. Als dat het geval is, zal de inhoud van de pagina niet worden omgezet, maar zal het specificeerde bestand worden gebruikt bij het exporteren naar een PDF-bestand.

Het is mogelijk om in stellen op welke URL de PDF-bestanden kunnen worden gedownload. Tevens is het mogelijk om de resolutie van het PDF-bestand in te stellen. Overleg hierover met je internetpartner; hoe hoger de resolutie, hoe langer het duurt om het PDF-bestand op te bouwen en hoe groter het PDF-bestand zal zijn.

Ten slotte is het mogelijk om de verschillende teksten die gepaard gaan met het genereren van het PDF-bestand in te stellen. Hier hoeven alleen de teksten in de hoofdtaal van je website te worden geplaatst. Via de module Talen kunnen de teksten vervolgens vertaald worden naar de overige talen op de website.