Nieuws

Presenteer je nieuwsitems overzichtelijk met de module Nieuws. Elk nieuwsitem heeft een eigen detailpagina en alle items worden samen weergegeven in een overzicht. Daarnaast kan je nieuwsitems ook agenderen. Bezoekers kunnen zich abonneren op een nieuwsoverzicht via de rss-functionaliteit in deze module.

Componenten

• Nieuwsoverzicht; overzicht van nieuwsberichten, op volgorde van begindatum.
    • Nieuwsitem; nieuwsbericht in nieuwsoverzicht.     [vanaf Kirra 4.3 : Nieuwsbericht]
  • ‚ÄčLaatste nieuwsberichten; een blokcomponent om een instelbaar aantal nieuwsberichten te tonen [vanaf Kirra 4.6]

1. Maak een nieuwsoverzicht

Via de boomstructuur
Klik in de boomstructuur de pagina aan waar je het nieuwsoverzicht onder wilt hangen. Ga naar het tabblad onderliggende pagina's. Selecteer in het uitklapveld nieuwsoverzicht en klik op toevoegen.

Via de module
‚ÄčOpen de module nieuws. Selecteer nieuwsoverzicht en klik op toevoegen. Er verschijnt een uitklapveld. Selecteer in dit uitklapveld waar het nieuwsoverzicht op je site moet staan.

2. Nieuwsitem(s) toevoegen aan een nieuwsoverzicht

Via een agenda in de boomstructuur
Klik in je boomstructuur het nieuwsoverzicht aan waar je een nieuwsitem aan wilt toevoegen. Ga naar het tabblad onderliggende pagina's en voeg hier een nieuwsitem toe.

Via de module
Open de module nieuws. Selecteer nieuwsitem en klik op toevoegen. Heb je meerdere overzichten? Dan verschijnt een uitklapveld. Selecteer in dit uitklapveld onder welk nieuwsoverzicht je een nieuwsitem wilt aanmaken.

3. Nieuwsitem delen op Facebook of Twitter

Facebook
Open het nieuwsitem dat je wilt delen op Facebook. In het tabblad inhoud kan je Op facebook plaatsen aanvinken. Heb je meerdere accounts gekoppeld en/of ben je ook beheerder van bijvoorbeeld een bedrijfsaccount? Dan kan je in het uitklapveld dat verschijnt nadat je deze optie hebt aangevinkt selecteren via welk account je dit nieuwsitem deelt.

Twitter
Open het nieuwsitem dat je wilt delen op Twitter. In het tabblad inhoud kan je Op twitter plaatsen aanvinken. Heb je meerdere accounts gekoppeld? Dan kan je in het uitklapveld dat verschijnt nadat je deze optie hebt aangevinkt selecteren via welk acoount je dit nieuwsitem deelt.

4. Een nieuwsitem agenderen

Open het nieuwsitem dat je wilt agenderen. Ga naar het tabblad eigenschappen en vul de publicatiedata in bij publiceren vanaf en publiceren tot.

5. Een laatste nieuwsberichten-component toevoegen

Klik in je boomstructuur een willekeurige pagina aan waar je een blok met laatste nieuwsberichten wilt toevoegen. Selecteer onder Inhoud via het uitklapveld Laatste nieuwsberichten en klik op toevoegen. Selecteer in dit component hoeveel items je wilt tonen en eventueel uit welk nieuwsoverzicht deze moeten worden gehaald.

6. RSS functionaliteit instellen

Bezoekers van je website kunnen zich abonneren op een agenda-item via rss. De rss feed vind je door achter de url van de pagina /rss te zetten. Als je een button wilt voor de rss feed, kan je internetpartner je daar mee helpen.