Inbox

Stuur e-mails met ideeën of aantekeningen voor content rechtstreeks naar je website of intranet. Iedere website of intranet heeft hiervoor een eigen e-mailadres. Teksten, afbeeldingen en bijlagen uit zo’n mail kan je binnen een paar klikken omzetten naar een webpagina. Zo heb je de content meteen daar waar je het gebruikt. Handig voor plotselinge ideeën of aangeleverde artikelen van collega’s.

Hoe werkt dat?

De module Inbox vind je links bovenin de modulebalk van Kirra. Het gaat om de module met het postvakje. De modules staan voor het gemak ook op alfabetische volgorde. Als je op deze module klikt opent de inbox in je scherm. Je e-mailadres voor deze staat bovenin vermeld. Rechtsboven kan je een nieuw e-mailadres genereren in het geval van veel spam. De e-mails staan onder elkaar en je kunt ze sorteren op onderwerp, bijlage, gelezen, afzender en datum. Achter elke mail staan drie buttons 'bekijken', 'markeren als ongelezen' en 'verwijderen'.

Stuur e-mails naar de module Inbox

Iedere website heeft een eigen e-mailadres voor de module Inbox. Wanneer je de module opent, staat dit e-mailadres bovenin je scherm.

Om spam zoveel mogelijk te voorkomen, maken we gebruik van een wat ingewikkeld e-mailadres. Wil je toch liever gebruik maken van een eenvoudiger adres? Dan kan je intern bijvoorbeeld webredachtie@[organisatienaam].nl aanmaken en deze alle inkomende mails laten doorsturen naar het e-mailadres van de website. Zo houd je het e-mailadres eenvoudig voor je collega's, en ontvang je weinig spam in de module Inbox.

Zet de inhoud van een e-mail om naar een pagina

1. Open de module Inbox en open vervolgens de e-mail waarvan je een tekstpagina wilt maken.
  2. Klik rechts op de groene knop 'Opslaan als tekstpagina'

1. Er verschijnt een pop-up scherm. Kies op welke plaats in de boom je de tekstpagina wilt toevoegen.

1. Kies vervolgens welk type pagina je wilt toevoegen. Meestal is dat een standaard tekstpagina, maar bij vacatureteksten is dat bijvoorbeeld een vacaturepagina.

1. Heb je een plaats in de boom en een paginatype gekozen, dan wordt je mail omgezet naar een pagina. Je kunt deze pagina nu verder bewerken en opslaan/publiceren.

Bijlagen uit je e-mail toevoegen in module Media

Wanneer je bijlagen meestuurt in een mail naar je website, staan deze netjes gesorteerd onderaan de mail in Kirra. Bijlagen kan je downloaden of met één druk op de knop opslaan in de module Media. Je vindt de bijlage dan terug in de module Media in de map 'Inbox'.

Last van veel spam?

Ontvang je veel spam in de module Inbox? Genereerd dan eenvoudig zelf een nieuw e-mailadres voor deze module. Klik hiervoor in de module Inbox op de button 'nieuw e-mailadres maken'.