Fotoalbum

Plaats en beheer eenvoudig foto's met de module Fotoalbum. Je kan meerdere foto's tegelijk uploaden in een fotoalbum. Op een fotoalbumpagina kan je meerdere albums tonen en is van ieder album de eerste foto zichtbaar (thumbnail) te zien. Als je een fotoalbum opent zie je alle foto's in het klein in een overzicht. Klik een foto aan en deze wordt automatisch vergroot weergegeven, zonder een extra scherm te tonen (lightbox). Je kan daarnaast elke foto voorzien van een bijschrift.

Componenten

• Fotoalbumpagina     [vanaf Kirra 4.3 : Fotoalbumoverzicht]
    • Fotoalbum
      • Foto     (nieuw vanaf Kirra 4.3)

1. Maak een fotoalbumpagina

Via de boomstructuur
Klik in de boomstructuur de pagina aan waar je de fotoalbumpagina onder wilt hangen. Ga naar het tabblad onderliggende pagina's. Selecteer in het uitklapveld fotoalbumpagina en klik op toevoegen.

Via de module
Open de module fotoalbum. Selecteer fotoalbumpagina en klik op toevoegen. Er verschijnt een uitklapveld. Selecteer in dit uitklapveld waar de nieuwe fotoalbumpagina op je site moet staan.

2. Maak een fotoalbum aan op de fotoalbumpagina

Via de boomstructuur
Klik in de boomstructuur de fotoalbumpagina aan waar je een fotoalbum in wilt aanmaken. Ga naar het tabblad onderliggende pagina's. Selecteer in het uitklapveld fotoalbum en klik op toevoegen.

Via de module
Open de module fotoalbum. Selecteer fotoalbum en klik op toevoegen. Heb je meerdere fotoalbumpagina's? Dan verschijnt een uitklapveld. Selecteer in dit uitklapveld op welke fotoalbumpagina je een fotoalbum wilt aanmaken.

3. Foto's uploaden in een fotoalbum

Klik in de boomstructuur het fotoalbum aan waar je foto's aan wilt toevoegen.

Eén foto uploaden
Klik onderaan de pagina op afbeelding toevoegen. Klik in het component dat verschijnt vervolgens op de button bestand kiezen/uploaden en selecteer de afbeelding/foto die je wilt toevoegen. Vul in dit component ook het bijschrift in.

Meerdere foto's tegelijk uploaden
‚ÄčOnder de titel en datum kan je op een blauwe button upload klikken. Selecteer alle bestanden die je wilt toevoegen en klik op openen.

4. Een fotoalbum delen op Facebook of Twitter

Facebook
Om een fotoalbum via Facebook te delen heb je de module Facebook nodig. Als je een Facebookaccount hebt gekoppeld, kan je ook een fotoalbum delen. Op de pagina van het fotoalbum kan je aanvinken dat je het wilt delen op Facebook.

Twitter
‚ÄčOm een fotoalbum via Twitter te delen heb je de module Social Share nodig. Als je een Twitteraccount hebt gekoppeld, kan je ook een fotoalbum delen. Op de pagina van het fotoalbum kan je aanvinken dat je het wilt delen op Twitter.

5. Een fotoalbumpagina of Fotoalbum agenderen

Open het tabblad eigenschappen, van het component dat je wilt agenderen. Vul de publicatiedata in bij publiceren vanaf en publiceren tot.