FAQ

Met de module FAQ toon je veelgestelde vragen en antwoorden op je website. Je kan de vragen en antwoorden onderverdelen in categorieën. Als een bezoeker op een vraag klikt, zal het antwoord zichtbaar worden. Daarnaast beschikt elke vraag-antwoordcombinatie over een unieke URL. Hierdoor kan je eenvoudig verwijzen naar antwoorden, bijvoorbeeld per mail.

Componenten

• FAQ-pagina     [vanaf Kirra 4.3 : FAQ-overzicht]
    • (FAQ-categorie)     [vanaf Kirra 4.3 : hiervoor het component FAQ-overzicht gebruiken]
      • Veelgestelde vraag

1. Maak een FAQ-pagina

Via de boomstructuur
Klik in de boomstructuur de pagina aan waar je een FAQ-pagina onder wilt hangen. Ga naar het tabblad onderliggende pagina's. Selecteer in het uitklapveld FAQ-pagina en klik op toevoegen.

Via de module
Open de module FAQ. Selecteer FAQ-pagina en klik op toevoegen. Er verschijnt een uitklapveld. Selecteer in dit uitklapveld waar de nieuwe FAQ-pagina op je site moet staan.

2. Voeg FAQ-categorie├źn toe aan de FAQ-pagina

Via de boomstructuur
Klik in de boomstructuur de FAQ-pagina aan waar je een FAQ-categorie onder wilt hangen. Ga naar het tabblad onderliggende pagina's. Selecteer in het uitklapveld FAQ-categorie en klik op toevoegen.

Via de module
Open de module FAQ. Selecteer FAQ-categorie en klik op toevoegen. Heb je meerdere FAQ-pagina's? Dan verschijnt een uitklapveld. Selecteer in dit uitklapveld onder welk FAQ-pagina je categorieën wilt aanmaken.

3. Voeg veelgestelde vragen toe aan een FAQ-pagina of FAQ-categorie

Via de boomstructuur
Open in de boomstructuur de FAQ-pagina of de FAQ-categorie waar je een veelgestelde vraag onder wilt hangen. Ga naar het tabblad onderliggende pagina's. Selecteer in het uitklapveld veelgestelde vraag en klik op toevoegen.

Via de module
Open de module FAQ. Selecteer Veelgestelde vraag en klik op toevoegen. Er verschijnt een uitklapveld. Selecteer in dit uitklapveld binnen welke pagina of welke categorie de nieuwe veelgestelde vraag moet staan.

4. Veelgestelde vragen opmaken

Alle vragen en antwoorden in 1 overzicht
Open het component veelgestelde vraag en maak voor elke vraag-antwoordcombinatie een nieuwe alinea aan. Op de plaats van de titel zet je de vraag en in de alineatekst zet je het antwoord.

Alle vragen op een rij en aanklikbaar voor de antwoorden
Maak voor elke vraag-antwoordcombinatie een nieuw component veelgestelde vraag aan. Zet de vraag helemaal bovenaan in de titel en het antwoord in een alinea in de container inhoud. Op deze manier komen alle vragen in een overzicht te staan op een FAQ-pagina of in een FAQ-categorie en krijg je het antwoord pas te zien als je op de vraag klikt.

5. Een component agenderen

Dit kan via het tabblad eigenschappen, van het component dat je wilt agenderen. Vul de publicatiedata in bij publiceren vanaf en publiceren tot.