Downloads

Voeg overzichtelijk te downloaden bestanden toe aan een pagina met de module Downloads. Je kan enkele of lijsten downloads toevoegen en voorzien van een aangepaste beschrijving. Elke download is voorzien van een icoon dat meer informatie geeft over het type bestand (afbeelding, pdf). Het aantal keren dat elk bestand is gedownload vind je terug in de statistieken van de module.

Componenten

  • Downloadlijst; lijst van te downloaden bestanden
  • Download; een enkel bestand dat te downloaden is

1. Voeg een enkele download toe

Via de boomstructuur
Klik in de boomstructuur de pagina aan waar je een download aan wilt toevoegen. Ga naar het betreffende deel van de site en selecteer in het uitklapveld 'download' en klik op toevoegen. Vul een titel in, voeg het te downloaden bestand toe en eventueel kan je ook nog een toelichtende tekst invullen. 

Via de module
Open de module Downloads. Selecteer in het uitklaplijstje 'download' en klik op toevoegen. Er verschijnt een uitklapveld. Selecteer in dit uitklapveld waar het te downloaden bestand op je website moet staan.

2. Voeg een lijst met downloads toe

Via de boomstructuur 
Klik in de boomstructuur de pagina aan waar je een lijst met downloads aan wilt toevoegen. Ga naar het betreffende deel van de site en selecteer in het uitklapveld "Downloadlijst" en klik op toevoegen. De downloadcomponenten die vervolgens toegevoegd kunnen worden, hebben dezelfde mogelijkheden als bij 1). beschreven zijn.

Via de module
‚ÄčOpen de module Downloads. Selecteer in het uitklaplijstje "Downloadlijst" en klik op Toevoegen. Er verschijnt een uitklapveld. Selecteer in dit uitklapveld op welke pagina je de downloadlijst wilt toevoegen.

3. Statistieken

Open de module Downloads. Klik vervolgens rechtsboven op de button 'statistieken'. Dan kom je op een pagina waarmee met behulp van een grafiek wordt weergegeven hoe het aantal downloads zich over de tijd ontwikkeld. Met de data rechtsboven kun je het bereik van de grafiek aanpassen, zodat bijvoorbeeld een half jaar wordt weergegeven.

4. Instellingen veranderen

Open de module Downloads. Rechtsboven staat een knop "Instellingen" die toegang biedt tot de instellingenpagina van de module. Er is een drietal instellingen aan te passen. Opties voor het wel of niet weergeven van het aantal downloads, het tonen van de bestandsgrootte en het tonen van een begeleidend icoontje.

Het antwoord op je vraag niet gevonden? Neem dan contact op met je internetpartner of stuur ons je vraag