Disqus

Laat bezoekers reageren op nieuws/blogs of discussiëren op je website met de module Disqus. Bezoekers kunnen zich aanmelden bij Disqus met een Twitter- of Facebookaccount. Op elke website met Disqus reageren zij dan herkenbaar met datzelfde account. Daarnaast kunnen bezoekers zelf selecteren of ze de nieuwste reacties bovenaan willen zien, of de reacties met de meeste 'likes'. Disqus past zich automatisch aan de stijl van je website of intranet aan qua kleur en vormgeving.

Componenten

Deze module heeft geen componenten die je kan toevoegen.

1. Account aanmaken bij Disqus

Om de module Disqus te gebruiken heb je een Disqus-account nodig voor je website. Zo'n account is gratis en kan je aanmaken via de website van Disqus

2. Een account koppelen

Open de module Disqus. Klik rechtsboven op instellingen. Vul de shortname die je hebt gekozen bij het aanmaken van een Disqus-account in onder Disqus-shortname. Daarna zal de module ook op je site werken.

3. Statistieken instellen

Om statistieken te kunnen zien van de module Disqus heb je een API-sleutel nodig van Disqus. Log in op de website van Disqus en ga naar 'api' en vervolgens naar 'applications'. Registreer hier een applicatie. De publieke en private sleutel kan je invullen bij de instellingen van de module.

4. Technische informatie

Bekijk voor meer technische informatie over de module de pagina op developers.