Data & visualisatie (plus)

De module Data & Visualisatie+ is een uitbreiding op de module Data & Visualisatie. Deze uitbreiding maakt het mogelijk om tabellen en grafieken te koppelen aan Excel-bestanden. Wanneer er een nieuwe versie van het Excel-bestand wordt geplaatst in de module Media zullen de waardes automatisch worden bijgewerkt in de gekoppelde componenten.

De module Data & Visualisatie + is een uitbreiding op de module Data & Visualisatie. Hiermee is het mogelijk om tabellen en diagrammen te koppelen aan spreadsheets uit de module Media. Vervolgens kan je een selectie maken van één of meerdere cellen uit de spreadsheet die worden weergegeven in de tabellen en/of diagrammen. Wijzigt er iets? Dan hoef je alleen de tabel te vervangen in de module Media en alle gekoppelde tabellen en diagrammen wijzigen automatisch mee.

Deze module is beschikbaar vanaf Kirra 4.5

Tabellen en diagrammen

Middels de optie "Synchroniseren met spreadsheet" kan er een spreadsheet uit de module Media worden gekozen. Vanuit deze spreadsheet zal de tabel of diagram worden ingevuld. Na het selecteren van een spreadsheet kan het bereik worden ingesteld.

In het geval er meerdere werkbladen aanwezig zijn in een spreadsheet kan het werkblad gekozen worden. Als er slechts 1 werkblad in de spreadsheet staat, wordt de optie om een werkblad te kiezen niet getoond. (Hetzelfde geldt voor het bereik als de spreadsheet slechts 1 cel bevat.)

De extra optie "Synchroniseren met spreadsheet" De extra optie "Synchroniseren met spreadsheet"

Standaard wordt de hele spreadsheet omgezet, middels het knopje achter het invoerveld "Bereik" kan het bereik worden ingesteld Standaard wordt de hele spreadsheet omgezet, middels het knopje achter het invoerveld "Bereik" kan het bereik worden ingesteld

Door te slepen met de muis kan een bereik worden ingesteld Door te slepen met de muis kan een bereik worden ingesteld

Datakoppeling

De module Data & Visualisatie + introduceert de nieuwe component "datakoppeling". Deze component biedt de mogelijkheid om de inhoud van 1 cel uit een spreadsheet te tonen.

Datakoppeling in de editor

Als de module Data & Visualisatie + wordt geactiveerd wordt er een knop aan de editor toegevoegd om een datakoppeling in een editor op te namen.