Contentkalender

Goede voorbereiding is het halve werk. Door op tijd over content na te denken wordt het produceren ervan een stuk makkelijker. Met de module Contentkalender plan je in een kalenderweergave welke content je wanneer wilt publiceren. Omdat je dit in het voren doet, behoud je het overzicht en kan je een betere balans en samenhang tussen de verschillende publicaties inplannen. Daarnaast weet je precies wat wanneer moet gebeuren en kan je doelgericht aan de slag met het creëren van je content. Een praktische tool om je online communicatie goed te organiseren.

De module Contentkalender vind je in de modulebalk bovenin Kirra. Het gaat om de module met het klokje. De modules staan voor het gemak ook op alfabetische volgorde. Als je op deze module klikt opent de contentkalender in je scherm. Rechtsboven de kalender staan de knoppen om te switchen van maand- naar weekweergave en naar een volgende of vorige maand te gaan. Links kan je de weergave van je contentkalender filteren op thema’s, notities, geagendeerde pagina’s, agenda-items, blogberichten, nieuwsberichten en evenementen.

Thema's

Een groot deel van je content kan je ophangen aan thema’s. Dit kunnen inhoudelijke thema’s zijn, interne thema’s, belangrijke branche activiteiten of bijzondere mijlpalen. Maar ook feestdagen of andere bijzondere momenten waarop je wilt inhaken. De thema’s die belangrijk zijn voor jouw organisatie en jouw content zet je in de contentkalender, zodat je er bijpassende content omheen kunt plannen.

1. Open in Kirra de module Contentkalender.
  2. Kies met de knoppen rechtsboven de juiste maand uit voor het thema dat je wilt toevoegen.
  3. Ga met je muis op de eerste dag van je thema staan.
  4. Sleep over een periode om een thema te maken. Houd de knop van je muis dus ingedrukt en sleep de muis van de eerste naar de laatste dag van je thema. (duurt je thema één dag? Sleep dan over twee dagen en verander bij stap 8 de data zodat je thema één dag duurt.)
  5. Laat de knop van je muis weer los.
  6. Er verschijnt een pop-up venster om een nieuw thema aan te maken.

1. Vul in dit venster je thema in onder ‘titel’.
  2. Check of de data van je thema kloppen en pas indien nodig aan.
  3. Kies ook welke kleur je thema moet krijgen in de contentkalender.
  4. Klaar? Klik dan op opslaan en je thema wordt toegevoegd aan de contentkalender.

Notities

Voeg notities toe om details of reminders in je kalender te plaatsen. Stel je plant een nieuwsbericht in over de opening van een nieuw pand. Dit bericht heb je nog niet klaar, maar je wilt het al wel inplannen. Je maakt dan een notitie aan waarin je bijvoorbeeld noteert wat het onderwerp en doel is van dit bericht. Vervolgens kan je het concept nieuwsbericht koppelen aan deze notitie. Zo kan je vanuit de notitie heel gemakkelijk naar het concept bericht toe om deze af te maken en te agenderen.

1. Open in Kirra de module Contentkalender.
  2. Kis met de knoppen rechtsboven de juiste maand uit voor het thema dat je wilt toevoegen.
  3. Klik met je muis op de dag waaraan je een notitie wilt toevoegen.
  4. Er verschijnt een pop-up venster om een nieuwe notitie aan te maken.

1. Vul het onderwerp van de notitie in onder ‘titel’.
  2. Check of de datum van je notitie klopt en pas indien nodig aan.
  3. Noteer je notitie in het tekstveld.
  4. Koppel indien gewenst een pagina aan de notitie onder ‘gerelateerde component’.

‚Äč

1. Wil je de notitie herhalen in de toekomst? Bijvoorbeeld elke week een blog? Vul dan onder 'herhaling' in hoevaak deze notitie herhaald moet worden in je contentkalender.