Community

Maak een levendige community met de module Community. Ingelogde bezoekers kunnen andere bezoekers volgen en op elkaar reageren. Ook kan je acties van anderen 'liken'. Deze informatie wordt weergegeven in timelines, welke iedereen zelf kan laten zien bij de eigen profielinformatie. Deze module is alleen te gebruiken in combinatie met een van de volgende modules: Classic Login, Social Login of Enterprise Login.

Componenten

  • Timeline
  • Zoekpagina voor profielen

1. Instellen welke componenten bezoekers mogen liken

Open de module community en klik rechtsboven op ‘instellingen’. Stel hier in welke componenten op je website geliked mogen worden door ingelogde bezoekers.

2. Timeline op profielpagina's tonen

Open de module community en klik rechtsboven op ‘instellingen’. Vink hier aan of je de timeline van personen ook op de eigen profielpagina van hem/haar zichtbaar wilt maken.

3. Timeline op pagina plaatsen

Iedere ingelogde bezoeker kan zijn/haar eigen timeline op de eigen profielpagina vinden. Daarnaast kan je deze timeline ook op een andere plaats in de site weergeven. Elke ingelogde bezoeker ziet dan op dezelfde plaats in de website zijn/haar eigen timeline. Deze timeline is alleen zichtbaar voor ingelogde bezoekers.

Via de boomstructuur
Open via de boomstructuur de pagina waar je een timeline aan wilt toevoegen. Kies op die pagina het component timeline en klik op toevoegen.

Via de module
Open de module community. Selecteer timeline en klik op toevoegen. Er verschijnt een uitklapveld. Selecteer in dit uitklapveld op welke pagina de timeline moet staan.

4. Zoekpagina voor profielen aanmaken

Om anderen te kunnen volgen is het ook handig dat bezoekers personen kunnen opzoeken. Dit kan via een zoekpagina voor profielen

Open de module community. Selecteer 'zoekpagina voor profielen' en klik op toevoegen. Er verschijnt een uitklapveld. Selecteer in dit uitklapveld de pagina waar de zoekpagina onder moet hangen. 

5. Toegankelijkheid van de zoekpagina voor profielen instellen

Open via de boomstructuur de zoekpagina voor profielen. Rechtsboven zie je een afbeelding van een open slotje met daarnaast de tekst ‘iedereen’. Dit betekent dat nu iedereen op je website deze pagina kan bekijken en gebruiken. Ingelogde bezoekers, maar ook niet ingelogde bezoekers. Klik hierop om dit aan te passen. Typ bijvoorbeeld ‘ingelogde gebruikers’ in om deze pagina alleen voor hen zichtbaar te maken. Of typ een specifieke groep uit je CRM+ die herkenbaar is aan een bepaalde tag.

6. Statistieken

Open de module community. Hier vind je een overzicht van de meest gelikede pagina’s en de meest gevolgde personen.

Het antwoord op je vraag niet gevonden? Neem dan contact op met je internetpartner of stuur ons je vraag