Catalogus

Maak een online producten- of dienstencatalogus aan met de module Catalogus. Bezoekers van je website kunnen het gehele productenoverzicht bekijken, maar ook selecties maken op productcategorie en product. Specificaties van een product zijn weer te geven in een detailpagina. Deze module is ook geschikt als basis voor een webshop.

Componenten

• Productoverzicht
    • (Productcategorie)     [vanaf Kirra 4.3 : hiervoor het component Productoverzicht gebruiken]
      • Product

1. Maak een productoverzicht

Via de boomstructuur
Klik in de boomstructuur de pagina aan waar je een productoverzicht onder wilt hangen. Ga naar het tabblad onderliggende pagina's. Selecteer in het uitklapveld productoverzicht en klik op toevoegen.

Via de module
Open de module catalogus. Selecteer productoverzicht en klik op toevoegen. Er verschijnt een uitklapveld. Selecteer in dit uitklapveld waar het nieuwe productoverzicht op je website moet staan.

2. Voeg productcategorieƫn toe aan het productoverzicht

Via de boomstructuur
Klik in de boomstructuur het productenoverzicht aan waar je een productcategorie onder wilt hangen. Ga naar het tabblad onderliggende pagina's. Selecteer in het uitklapveld productcategorie en klik op toevoegen.

Via de module
Open de module catalogus. Selecteer productcategorie en klik op toevoegen. Heb je meerdere productoverzichten? Dan verschijnt een uitklapveld. Selecteer in dit uitklapveld onder welk productoverzicht je categorieën wilt aanmaken.

3. Voeg producten toe aan een productoverzicht of productcategorie

Via de boomstructuur
Klik in de boomstructuur het productenoverzicht of de productcategorie aan waar je een product onder wilt hangen. Ga naar het tabblad onderliggende pagina's. Selecteer in het uitklapveld product en klik op toevoegen.

Via de module
Open de module nieuws. Selecteer product en klik op toevoegen. Er verschijnt een uitklapveld. Selecteer in dit uitklapveld binnen welk overzicht of welke categorie het nieuwe product moet staan.

Een product kan je opmaken met een productnaam, artikelnummer, afbeelding en prijs. Daarnaast kan je nog standaard paginacomponenten toevoegen.

4. Een component agenderen

Dit kan via het tabblad eigenschappen van het component dat je wilt agenderen. Vul de publicatiedata in bij publiceren vanaf en publiceren tot.