Begrippenlijst

De module Begrippenlijst biedt de mogelijkheid om begrippen, inclusief hun uitleg, te definiëren en automatisch te laten uitlichten op de website.

De module Begrippenlijst biedt de mogelijkheid om begrippen, inclusief hun uitleg, te definiëren en automatisch te laten uitlichten op de website. Voeg termen toe aan de begrippenlijst in het CMS en deze worden meteen door Kirra herkend en gemarkeerd in je website. Ook is het mogelijk om synoniemen aan te maken. De begrippen en synoniemen zijn aanklikbaar, waarna de uitleg in een informatieballon verschijnt.

Deze module is beschikbaar vanaf Kirra 4.5.

Componenten

• Begrippenlijst: overzicht van begrippen, op alfabetische volgorde
  • Begrip: begrip met uitleg als onderdeel van een begrippenlijst
  • Synoniem: synoniem van een begrip, met een directe link naar de uitleg van het begrip

Maak een begrippenlijst

Klik in de boomstructuur de pagina aan waar je een begrippenlijst onder wilt hangen. Ga naar het tabblad onderliggende pagina’s. Selecteer in het uitklapveld ‘begrippenlijst’ en klik op toevoegen.

Begrippen toevoegen aan een begrippenlijst

Klik in je boomstructuur de begrippenlijst aan waar je begrippen aan wilt toevoegen. Ga naar het tabblad onderliggende pagina’s en voeg hier begrippen toe. Als je begrippen eenmaal zijn toegevoegd en de begrippenlijst is gepubliceerd, zullen de begrippen op je website automatisch worden herkend en uitgelicht.

Synoniemen toevoegen

Klik in je boomstructuur de begrippenlijst aan waar je synoniemen aan wilt toevoegen. Ga naar het tabblad onderliggende pagina’s en voeg hier synoniemen toe. Als je een synoniem toevoegt, kan je vervolgens selecteren van welk eerder ingevoerd begrip dit een synoniem is. Zo linkt het synoniem meteen door naar de uitleg van dit begrip.