Banners

Breng adverteerders, sponsors of evenementen onder de aandacht met de module Banners. Je kan de banners in verschillende formaten weergeven op je website en agenderen. Ook kan je een groep banners automatisch laten rouleren. Daarnaast geeft deze module je inzicht in de weergave- en klikstatistieken van elke banner.

Componenten

• Bannergroep; de groep waarin je de banners die samen op één plaats verschijnen opslaat.
    • Bannerafbeelding     [vanaf Kirra 4.3 : Banner (afbeelding)]
    • Geanimeerde banner (flash)     [vanaf Kirra 4.3 : Banner (flash)]
  • Bannerpositie; de plaats op de pagina waar je een bannergroep weer wilt geven.

1. Maak een bannergroep

Via de boomstructuur
Klik in de boomstructuur op banners (onderaan de boom). Ga naar het tabblad onderliggende pagina's, selecteer in het uitklapveld bannergroep en klik op toevoegen.

Via de module
Open de module banners, selecteer bannergroep en klik op toevoegen. Er verschijnt een uitklapveld. Selecteer in dit uitklapveld banners. (dit betekent dat je de bannergroep aanmaakt in de modulemap Banners)

2. Voeg banners toe aan een bannergroep

Via de boomstructuur
Klik in de boomstructuur op banners (onderaan de boom). Open de bannergroep waar je banners aan wilt toevoegen. Blijf op het tabblad inhoud. Selecteer in het uitklapveld banner afbeelding of geanimeerde banner en klik op toevoegen.

Via de module
Open de module banners. Selecteer banner afbeelding of geanimeerde banner en klik op toevoegen. Heb je meerdere bannergroepen? Dan verschijnt een uitklapveld. Selecteer in dit uitklapveld in welke bannergroep je een banner wilt toevoegen.

Upload een banner afbeelding of geanimeerde banner via de knop bestand kiezen/uploaden. Voor een geanimeerde banner kan je zelf de hoogte en breedte van de weergave invullen. De afmetingen van de banner afbeelding worden niet automatisch aangepast. Gebruik daarom bij het uploaden van een afbeelding de exacte afmetingen die passen bij de plaats waar je de banner wilt laten zien. Daarnaast is het belangrijk om een URL in te vullen. Zonder URL is de banner niet aanklikbaar.

3. Plaats banners op een pagina

Open via de boomstructuur de pagina waar je een banner/banners op wilt plaatsen. Op deze pagina kan je een bannerpositie toevoegen. Bijvoorbeeld in het midden van je pagina onder het blok inhoud. Selecteer vervolgens de bannergroep die je op deze pagina wilt tonen.

4. Banners rouleren

Wil je op één bannerpositie meerdere banners laten zien? Plaats dan alle banners die je wilt tonen in één bannergroep. Koppel deze bannergroep aan een bannerpositie (zie 3). Vul op de bannerpositie in hoeveel van de afbeeldingen je tegelijk wilt tonen en of je deze in volgorde of willekeurig wilt weergeven.

5. Banner(s) agenderen

Ga naar de pagina met de bannergroep die je wilt agenderen. Open het component Bannerpositie en klik links in het component op het tabblad Eigenschappen. Bepaal hier vanaf en tot wanneer de bannerpositie op je site zichtbaar is, maar ook voor wie. Je kunt de banners namelijk specifiek zichtbaar maken voor iedereen, ingelogde bezoekers of niet ingelogde bezoekers.

6. Limieten instellen (beschikbaar vanaf versie 4.3)

Vanaf Kirra versie 4.3 kan je limieten instellen. Bepaal hoe vaak er op een banner geklikt mag worden en hoe vaak een banner getoond mag worden. Is een van beide limieten bereikt, dan wordt de banner automatisch niet meer getoond. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je de module gebruikt om betaalde advertenties weer te geven.

Open de module banners en klik vervolgens op de Banner (afbeelding of flash) waarvoor je een limiet wilt instellen. In het component Banner (afbeelding of flash) kan je vervolgens het 'maximaal aantal vertoningen' en het 'maximaal aantal kliks' invullen.

7. Statistieken

Bij het gebruik van banners houdt Kirra een aantal statistieken voor je bij. Zo kan je inzien hoe vaak een banner getoond wordt en hoe vaak er op een banner wordt geklikt. Deze statistieken zijn terug te vinden onder elke Banner Afbeelding of Geanimeerde banner binnen een bannergroep.

Vanaf Kirra 4.6 is het mogelijk om uitgebreidere statistieken te verkrijgen via de modulepagina. Het is daar tevens mogelijk om de statistieken over een bepaalde periode te bekijken. Op deze pagina zijn de statistieken gegroepeerd, zodat de statistieken voor verschillende versies van banners zowel gezamelijk als afzonderlijk kunnen worden ingezien.

Het antwoord op je vraag niet gevonden? Neem dan contact op met je internetpartner of stuur ons je vraag