Agenda

Geef bezoekers van je website inzicht in je geplande activiteiten met de module Agenda. Een agenda bevat een overzicht van agenda-items, op volgorde van begindatum. Elk agenda-item heeft nog een detailpagina. Je kan op elke gewenste plek op je website agenda's aanmaken. Bezoekers van je website kunnen zich abonneren op een agenda via de rss-functionaliteit in deze module.

Componenten

• Agenda; overzicht van agenda-items, op volgorde van begindatum.
    • Agenda-item; activiteit die geagendeerd kan worden in een agenda.
  • Kalender; een blokcomponent om de agendaitems te tonen in een kalenderweergave [vanaf Kirra 4.4]
  • Aankomende agenda-items; een blokcomponent om een instelbaar aantal agendaitems te tonen [vanaf Kirra 4.6]

1. Agenda aanmaken

Via de boomstructuur
Klik in de boomstructuur de pagina aan waar je de agenda onder wilt hangen. Ga naar het tabblad onderliggende pagina's. Selecteer in het uitklapveld agenda en klik op toevoegen.

Via de module
Open de module agenda. Selecteer agenda en klik op toevoegen. Er verschijnt een uitklapveld. Selecteer in dit uitklapveld waar de nieuwe agenda op je website moet staan.

2. Agenda-item(s) toevoegen aan een agenda

Via de boomstructuur
Klik in je boomstructuur de agenda aan waar je een item aan wilt toevoegen. Ga naar het tabblad onderliggende pagina's en voeg hier een agenda-item toe.

Via de module
Open de module Agenda. Selecteer agenda-item en klik op toevoegen. Selecteer vervolgens in het uitklapveld in welke agenda je het item wilt toevoegen. Heb je maar één agenda? Dan komt het item automatisch in deze agenda en hoef je geen agenda te selecteren.

3. Agenda-item(s) agenderen

Open het agenda-item dat je wilt agenderen. Ga naar het tabblad eigenschappen en vul de publicatiedata in bij publiceren vanaf en publiceren tot.

4. Agenda-item(s) delen op Facebook en/of Twitter

Facebook
Om een agenda-item via Facebook te delen heb je de module Facebook nodig. Als je een Facebookaccount hebt gekoppeld, kan je agenda-items delen. Op de pagina van het agenda-item kan je aanvinken dat je het item wilt delen op Facebook.

Twitter
Om een agenda-item via Twitter te delen heb je de module Social Share nodig. Als je een Twitteraccount hebt gekoppeld, kan je agenda-items delen. Op de pagina van het agenda-item kan je aanvinken dat je het item wilt delen op Twitter.

5. Kalender-componenten aanmaken

Klik in je boomstructuur een willekeurige pagina aan waar je een kalender wilt toevoegen. Selecteer onder Inhoud via het uitklapveld een kalender en klik op toevoegen. Selecteer in dit component hoeveel items je wilt tonen en eventueel uit welke agenda deze moeten worden gehaald.

6. Aankomende agenda-items-componenten aanmaken

Klik in je boomstructuur een willekeurige pagina aan waar je een blok met aankomende agenda-items wilt toevoegen. Selecteer onder Inhoud via het uitklapveld een Aankomende agenda-items en klik op toevoegen. Selecteer in dit component hoeveel items je wilt tonen en eventueel uit welke agenda deze moeten worden gehaald.

7. RSS functionaliteit

Bezoekers van je website kunnen zich abonneren op een agenda of agenda-item via rss. De rss feed vind je door achter de url van de pagina /rss te zetten. Als je een button wilt voor de rss feed, kan je internetpartner je daar mee helpen.

Het antwoord op je vraag niet gevonden? Neem dan contact op met je internetpartner of stuur ons je vraag.