Pagina's maken en opmaken

Een pagina toevoegen

Ga via de boomstructuur naar de pagina waar de nieuwe pagina onder moet komen. Klik vervolgens op het tabblad onderliggende pagina's. Selecteer in het uitklapveld bovenin welk type pagina je wilt aanmaken en klik op toevoegen.

Pagina kopieren of verplaatsen

Open via de boomstructuur de pagina die je wilt kopiƫren of verplaatsen. Klik rechts in de pagina op 'Meer' en er verschijnt een uitklapveld. Klik op kopiƫren of op verplaatsen. Vervolgens verschijnt een boom waarin je kan kiezen waar de gekopieerde pagina moet komen te staan of waar je de huidige pagina heen wilt verplaatsen.

Pagina verwijderen

Open via de boomstructuur de pagina die je wilt verwijderen. Klik rechts in de pagina op 'Meer' en er verschijnt een uitklapveld. Klik op verwijderen. of Open via de boomstructuur de pagina waar de te verwijderen pagina onder hangt. Ga naar het tabblad 'onderliggende pagina's' en je ziet een overzicht van pagina's. Zoek de pagina die je wilt verwijderen en klik helemaal rechts onder 'Acties' op het kruisje om deze pagina te verwijderen.

Inhoud van een pagina [tabblad]

Allereerst kan je een nieuwe pagina een titel en eventueel een datum meegeven. Verder is een pagina opgebouwd uit containers, bijvoorbeeld de container 'inhoud'. Je kan deze containers naar wens vullen met componenten. Bijvoorbeeld een alinea-component, afbeelding of formulier. Welke componenten je kan toevoegen hangt af van welke modules je gebruikt.

Onderliggende pagina's [tabblad]

Via dit tabblad kan je nieuwe pagina's onder de huidige pagina aanmaken. Ook kan je hier de pagina's die eronder hangen bekijken in een overzicht.

Versies [tabblad]

Binnen Kirra CMS kan elke pagina meerdere versies hebben. Bijvoorbeeld om een pagina alvast op te maken maar nog niet online te zetten. Via dit tabblad kan je nieuwe versies aanmaken. De pagina met het hoogste versienummer en de status gepubliceerd is de gepubliceerde pagina.