Indeling van het CMS

Het openingsscherm

Als je succesvol bent ingelogd, dan krijg je het openingsscherm van Kirra CMS te zien. Het openingsscherm bestaat uit een vast aantal onderdelen. De statische bovenbalk (helemaal bovenin), de modulebalk (onder de statische bovenvalk), de boomstructuur (links) en het dashboard (midden op de pagina). De statische bovenbalk, de modulebalk en de boomstructuur zijn vaste onderdelen die je altijd blijft zien.

De statische bovenbalk

Op deze balk staat weergegeven welke gebruiker is ingelogd. Als je hier op klikt opent een uitklapveld met de mogelijkheid om je profiel aan te passen of uit te loggen.

De modulebalk

In de modulebalk staan alle modules weergegeven die je hebt. Je kan zo gemakkelijk tussen de modules navigeren.

De boomstructuur

De boom is een weergave van de structuur van de website. Deze structuur lijkt sterk op een mappenstructuur, zoals je die waarschijnlijk al kent. Elk onderdeel in de boom is een pagina. Door op een pagina in de boom te klikken kan je deze pagina bekijken en/of bewerken. Boven de boom staat een ook zoekveld waarmee je kan zoeken op titels van pagina's en niet in de boomstructuur hoeft te klikken.

Het dashboard

Het dashboard is opgedeeld in een aantal blokken. Je ziet statistieken over paginaweergaves, browser- en apparaatgebruik en niet gevonden pagina's, maar ook een timeline van de recente activiteiten in het CMS. Rechtsboven kan je naar het beheerpaneel en de instellingen of je kan om hulp vragen.

Het dashboard is altijd weer te bereiken via de module pagina's, helemaal links in de modulebalk.

Prullenbak

Met een prullenbak kan je altijd weggegooide bestanden terugzetten. Je vindt de prullenbak helemaal onder de boomstructuur.

Hulp

Heb je een vraag of lukt iets niet in het CMS? Klik dan op het hulp-icoon en je komt automatisch op deze supportsite met meer informatie. Kan je geen antwoord vinden op je vraag op Kirra Support? Neem dan contact op met je internetpartner of stuur ons je vraag.