Vindbaarheid in zoekmachines

Bestandsnaam van een pagina juist instellen

Door de bestandsnaam van de pagina te veranderen, verandert het adres waarop de pagina online te bekijken is. Het adres van een pagina is standaard opgebouwd uit zijn eigen naam en de namen van alle bovenliggende pagina's. Het adres van een pagina kan belangrijk zijn voor het optimaliseren van uw website voor zoekmachines, dus kies goede, beschrijvende namen. Als je geen bestandsnaam invult, neemt Kirra de titel van de pagina over als bestandsnaam

Je kan de bestandsnaam van de pagina aanpassen via het tabblad eigenschappen van deze pagina. Deze bestandsnaam maakt deel uit van de URL, in de adresbalk van de browser. Let op bij het gebruik van underscores tussen woorden: Als je underscores (laag liggend streepje: '_') gebruikt zal Google de beide woorden beschouwen als een vaste verbinding. Gebruik als scheiding tussen woorden daarom een normaal liggend streepje: '–'.

Zoekwoorden

Kirra biedt de technische basis voor zoekmachine optimalisatie. Om daadwerkelijk goed vindbaar te zijn, kan je zelf ook nog een aantal dingen doen. De titel van een pagina, de tekst op een pagina en zoekwoorden vormen belangrijke onderdelen waarop zoekmachines websites scannen. Het kiezen van een informatieve, inhoudelijke titel met daarin een relevant sleutelwoord is erg belangrijk. Bevat je titel geen sleutelwoord, vul dan een meer relevante titel in op dit tabblad. Vul daarnaast voor elke pagina op je website relevante zoekwoorden in waar u op gevonden wilt worden. Wil je niet dat de pagina gevonden wordt in bijvoorbeeld Google? Selecteer bij 'Opnemen in zoekmachines' dan NEE.

Vanaf Kirra 4.6 is de optie om pagina's wel of niet te laten indexeren door zoekmachines opgedeeld in opnemen in interne zoekmachine of externe zoekmachines.